Student housing - Hostels - Coworking in New York (Amerikai Egyesült Államok)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown New York, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in New York.

Városrészek

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - NY Moore Hostel View All Images

Closest landmarks : Barclays Center - 2.5 miles, Seneca Avenue - 1.6 miles , Brooklyn Brewery - 1.6 miles, Brooklyn Bowl - 1.6 miles, Pratt Institute - 1.6 miles, Music Hall of Williamsburg - 1.6 miles, Domino Park - 1.7 miles , Grand Ferry Park - 1.8 miles, Brooklyn Navy Yard - 1.8 miles, Forest Avenue - 1.9 miles, Brooklyn Flea Market - 2 miles, Coney Island - 9.3 miles, Downtown Brooklyn - 4.7 miles away.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Selina Summer Pop-Up View All Images

Nestled in the Catskill Mountains, Woodstock is a small bohemian enclave home to artists, writers, musicians, and creative souls. Main Street here is lined with eclectic boutiques, small art galleries, music venues, bakeries, and delicious restaurants.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Central Park West Hostel View All Images

A manhattani Upper West Side-en található, gyakorlatilag mindenről gyalog. Két percre van a legközelebbi metró, négy percre a leghíresebb bároktól és puboktól, öt percre a boltoktól, éttermektől és mozikból, 7 percre a Central Parktól, 10 percre a Természettudományi Múzeumtól, 12 percre a Riverside Parktól és még sok minden mástól.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - The Local NY View All Images

Lots of Restaurants, cafe's bars, shopping, and sightseeing. We have it all! Our neighbors are artists, gym rats, actors, and mechanics. The city never sleeps but sometimes we like to! Grand Central Station 3 km LaGuardia Airport 9km John F. Kennedy International Airport 20 km Statue of Liberty & Yankee Stadium accessible by public transport. Museum of Modern Art, Rockefeller Center, Empire State Building, Central Park, Times Square & Metropolitan Museum of Art are all nearby too!

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Freehand New York View All Images

Located in Manhattan’s Flatiron District, Freehand New York is housed in the former George Washington Hotel—once home to many storied writers, musicians and creatives. Designed by Roman and Williams and featuring custom-commissioned artwork by Bard College students and alumni throughout, we’re revitalizing the artistic community in a historic NY neighborhood.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Jazz On Columbus View All Images

In the center of NYC. Nestled next to Central Park, a stone’s throw away from the world-famous Columbus Circle traffic circle. The neighborhood is surrounded by shops and restaurants with the Time Warner Center shops and restaurants being a major hotspot. The subway lines that lead to the properties are the 1, A, B, C, D, N and Q lines. Restaurants, art galleries, bus/bike tours, shopping, clubs, and bars are all surrounding the hostel.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Jazz on the park View All Images

103rd Street IND Eighth Avenue Line, 0.3 km. Cathedral Parkway – 110th Street IND Eighth Avenue Line, 0.3 km. 103rd Street Broadway Seventh Avenue Line, 0.6 km. Cathedral Parkway 110th Street Broadway Seventh Avenue Line and 96th Street IND Eighth Avenue Line both, 0.8km. LaGuardia Airport, 8 km. Central Park, 3.4 km Museum of Modern Art, 4.4 km Yankee Stadium , 4.5 km Rockefeller Center, 4.7 km Times Square, 5 km Grand Central Station, 5.3 km Empire State Building, 5.9 km

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Be Local Chinatown View All Images

When you take a walk in the area you’ll feel as though you’ve entered not just a different country but a different continent. Streets are lined with stands selling exotic foodstuffs such as live eels, square watermelons and hairy rambutans besides cheap jewelry and 99 cents shops. Besides the typical Italian Restaurants on Mulberry Street which just one block from the apartment, you’ll find restaurants representing the cuisine of virtually every province of mainland China and Hong Kong, plus I

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk New York Városban!

A híres ének szövege szerint, ,,These streets will make you feel brand new, the lights will inspire you. Let’s hear it for New York! (Ezeken az utcákon vadi-újnak érzed magad, a fények inspirálnak. Hajrá New York!)’’ A Big Apple valóban 8 millió álomnak ad otthont, akik a világ legnagyszerűbb látnivalói között sétálnak utcáin. Keress egy belvárosi ifjúsági szállót és róhatod ezeket az utcákat, melyek sosem alszanak, bármikor, éjjel vagy nappal. A városközpont, amelyet elöntenek az ikonikus látványok, távol tartank a szobádtól hajnaltól sötétedésig, amint átvágsz a Staten Islandi vadonon vagy a Manhattani beton dzsungelen. Kapj be valami olcsó kaját a szálláshoz közel, vagy nyűgözd le a barátaidat, hogy elviszed őket valami mellékutcai speakeasy-be. Pakold be a hátizsákodat, foglalj egy new yorki ifjúsági szállón szobát és hadd, hogy a fények inspiráljanak…

Komppal A Lady Liberty Körül

Ugorj a Staten Islandig kompra egy 25 perces túrára Lady Liberty körül. A komp a St George komp terminal (cím: 1 Bay Street, Staten Island) és a Whitehall terminal között (also Manhattan) jár.

Cím: Whitehall Terminal Manhattan (South Ferry), 4 South Street, NY, United States

Kerület:Manhattan

Sheep Meadow Ember Nézés

A meleg nyári napokon, vetkőzz le és csatlakozz a sok gyönyörű emberhez aki a manhatani Sheep Meadown heverészsik, közel az Upper West Side ifjúsági szállóihoz. A 15 hektáros mező a park délnyugati részén van, és kiváló hely arra, hogy leülj az árnyékon és azzal szórakoztasd magad, hogy a helyieket bámulod.

Honlap: http://www.centralparknyc.org/things-to-see-and-do/attractions/sheep-meadow.html

Cím: West side between 66th and 68th Sts, enter at Central Park West and 66th St

Kerület:East Side

Mássz A Belvedere Kastélyig

Vess irányt a Central Park egyik legmagasabb pontjára, a Belvedere kastélyra. Kinézhetsz a Great Lawnra (nagy pázsit), a Ramblere (sétálo) és a Turtle Pondra (teknősök tava). A kastélyban megszerezheted a saját ingyenes felfedezési készletedet (vigyél két személyazonossági igazolást, melyek közül az egyiket betétként ott kell hagyni); kapsz távcsövet, egy térképet és egy madár azonosítását útmutatót a Ramble erdő 230 fajta madaráról.

Honlap: http://www.centralparknyc.org

Cím: Midpark at 79th St, enter at Fifth Ave and 72nd St

Kerület:East Side

The High Line (,,Magas Vonal’’)

Manapság ez nem nagy titok, de még mindig egy menő hely amit meg lehet látogatni. A használatlan emelt vasútvonal be van ültetve fűvel és vadvirágokkal: ez egy kis oázis a bolong város közepén, és hihetetlen kilátást kínál. Télen csendes; ilyenkor a látogatók részt vehetnek egy hangzásos sétán, The Gait-en (,,az ütem’’) ami egy app segitségével a léptekből csillogó fémes hangokat és gyengéd hangjegyek varázsol.

Honlap: http://www.thehighline.org/

Cím: West Side Manhattan, from Gansevoort Street to West 34th Street

Metropolitan Museum of Art

A második legnagyobb művészeti múzeum a világon, két millió műalkotással ami 5000 évet átível. Az interneten keresztül vegyél jegyet ($25) hogy ne keljen sorba állni. Menj a Museum Mile fesztivál alatt júniusban, és talán még ingyen is bejutsz. Mivel hátizsákos vagy, bármikor ellátogathatsz. Hétfőnként a legjobb – akkor szoktak kevesebben lenni.

Honlap: http://www.metmuseum.org/

Cím: Fifth Ave. at 82nd St. (5 Av/82 St) Manhattan, NY 10028

Kerület:East Side

Telefon: 212-535-7710

A Szabadság Szobor

Egy barátságot jelképező ajándék az USÁnak Franciaországtől 1886-ban, Lady Liberty talán a legjobban ismert emlékmű az egész világon. Megnézheted közelről az ingyenes Staten Island kompról, vagy vehetsz jegyet ($18) a Liberty Islandre (Szabadság sziget) a Statue Cruise-tól. Január és február a legjobb időpont ide látogatni, hétközben a legkevésbé zsúfolt.

Honlap: http://www.statuecruises.com/

Cím: Statue of Liberty National Monument New York, NY, United States

Kerület:Manhattan

Times Square

Mi egyböl ide akartunk menni, amint bejelentkeztünk az ifjúsági szállásunkra. A legtöbb látogató számára, a Times Square, az New York. Nagy fényekkel és óriásplakátokal körbevéve, ez Midtownnak a szive. Ha felugrasz a piros lépcsősoron a TKTC Discount Boothba (50%-os kedvezmények az előadásokra!), gyönyörű kilátásod lesz a világ keresteződésérre.

Cím: Manhattan, NY 10036, United States

Kerület:Városközép Nyugat

Az Empire State Building

Az egyik legjobb hely, ahonnan megtekintheted NYC láthatárát – de sajnos, ez nem titok. A Hátizsákosok és a túristák tömegjével jönnek ide. Vegyél az internetten egy Express Pass-t hogy ne keljen sorba álnod, vagy gyere inkább 10:00 elött, vagy 22:00 óra után. A kilátó najnal 2:00-ig nyitva van. Csütörtöktől szombatig egy szaxofonos sétálgat a 86. emeleti kilátón 21:00 órától.

Honlap: www.esbnyc.com

Cím: 350 Fifth Ave. (5 Av/34 St), Manhattan, NY 10118

Kerület:Midtown

Telefon: 212-736-3100

Manhattan

Emelkedő lakosságával (1636268-an laknak egy 22-négyzet mérföldes (59 km2) területen) a Manhattant, az Egyesült Államok kulturális és gazdasági központját muszáj meglátogatni. Ezt állítja és ezt teszi évente 56 millió turista és hátizsákos. Ott van a Times Square, a Central Park, a Grand Central Station, a Broadway és nem keveseb, mint három egyetem. A legjobb látogatási időpont egy hosszú hétégé elött, vagy után van.

Boltok Turistás Központ

Queens

A leg- etnikailag sokszínű városi terület a világon, Queens nagyon karakteres és ráadásul itt találod NYC két repülőterét. Nézz meg egy meccset a Citi Fielden vagy pihend ki magad a Flushing Meadows-Corona Parkban, ahol állatkert, csónakázó tó, korcsolyapark és grillező terület található. A Gantry Plaza State Parkból elég különleges Manhattanfeléa kilátás.

Parkok Helyi Béke és csend

Brooklyn

Valamennyi 2621793 lélek lakik Brooklynban. És a Brooklyn pontosan ez – homokkőből egy otthon. Egy kösösség, ami több ezer közösségből áll, ami mind érintkezik és eléggé jól el van egymással. Látogasd meg a Coney Islandet, ahol tengerpartot és vidámparkot találsz, kóstold meg a brooklyni pizzát és ugorj át a Nathan’s-be. Ott kaphatod New York legfinomabb hot dogát. (Ez tény!) Van jó néhány olcsó szállás is a környéken.

Itt élnek a helyiek Funky Bárok

Staten Island

Minden hátizsákosnak, aki New Yorkot meglátogatja, kötelező komppal utazni a Staten Islandre, a kalandos szomszédságba az öböl másik oldalán. A Ralph’s Famous Italian Ices fagylaltozó Port Richmondban márciustól októberig nyitva van, és az elhagyatott Sea View épület vagy a Staten Island állatkernek felfedezése után, vagy miután óriáskerekeztél nagyon jól fog esni.

Állatkert Komp Strandbulik

Piros, Fehér, Kék: Július 4. Hétvége NYC-ben

Ha a teljes Amerikai élményt keresed, erre a hétvégére foglalj szállást. Ez egy kétnapos ünnepsége mindannak, amit jelent amerikainak lenni, tüzijátékkal, ingyen koncertekkel, zászlókkal és ünnepségekkel. Az egész városközpontban minden látványosság nyitva van, az üzletek üzletelnek és mindenki hot dogot eszik.

Honlap: http://www.nyc-arts.org/collections/133607/red-white-and-blue-july-4th-weekend-in-nyc

A Macy Hálaadási Parádé

1924 óta, parádé úszók és felfújt ballon figurák táncolnak, táncoltatnak, sétálnak, és kígyóznak végig a 2.5 mérföldes útszakaszon a 77. utca és a Central Park West között a Macy’s bolt felé a Herald téren, a 34. és 6. utcák sarkán. Légy ott korán (6.30 elött) és telepedj le bárhol a 61. és a 72. között a Central Park West-en, hogy a legjobban láss.

Kerület:Midtown

Tribeca Film Fesztivál

2002-ben kezdte Robert De Niro és Jane Rosenthal a Tribeca Film fesztivált, ami minden évben áprilisban több, mint 1400 filmet vetít. A filmszerető hátizsákosok erről nem akarnak lemaradni!

Honlap: https://tribecafilm.com/festival/tickets

A Rockefeller Center Karácsonyfa Kivilágítása

Ha Karácsonykor egy New York City ifjúsági szálláson vagy Karácsonykor, ezt muszály megnézni. A Rockefeller Center December elején kapcsolja be a 25000 lámpát, és ez egy nagy dolog. Élő zenét játszanak és a TV kamerák egy nagy fára vannak irányitva, amit különlegesen kiválasztottak több ezer nominált norvég luc közül az év alatt.

Kerület:Midtown

Central Park SummerStage (Augusztus)

Júniustól augusztusig, száz műsor jelen meg a város 17 ligetében. A modern tánctól és a nemzetközi zenétől a szavalásig, mindenféle előadást és koncertet kínál a SummerStage; éredemes korán jönni mert a sor nagyon gyorsan nagyon hosszú lesz. Ezalatt az eseméy alatt érdemes az Upper West Side ifjúsági szállókban, a Central Parkhoz közel foglalni szobát.

Honlap: http://www.centralpark.com/guide/activities/concerts/summerstage-festival.html

Cím: East 72nd & 5th Avenue, New York, NY 10019, United States

Kerület:East Side

Afropunk (Augusztus)

A brooklyni Commodore Barry Parkban, az augusztusi Afropunk a hip-hop, a punk és a városi fekete kultúrája összefüggését ünnepli. Über menő! Nagyon megéri... ha tudsz rá jegyet szerezni.

Honlap: http://afropunkfest.com/general-admission-tickets/

Cím: Commodore Barry Park Flushing Avenue, Brooklyn, NY 11201, United States

Kerület:Brooklyn

Salumeria Rosi

Pácolt sonka csánkok díszítik ezt a menő, barlangszerű hentes bárt közel a felsővárosi ifjúsági szállókhoz az Upper West Sideon. Ülj le egyszerű márvány astalok mellé és láss neki az megosztható nagyságu isteni pácolt húsos tányérodnak, amin a legfrissebb mozzarella található Olaszországon kívül, nem beszélve a pecorinoval töltött kacsahús gombócokról.

Honlap: www.salumeriarosi.com

Cím: 283 Amsterdam Avenue, New York, NY 10023, United States

Telefon: 212 877 4801

Freemans

Laktató, klaszikus kaja: nagy pulykás szendvicsek, burgerek és még ennél több is. Villásreggeli tíz dollar alatt? Kész!

Honlap: www.freemansrestaurant.com

Kerület:Kis Olaszország

88 Palace

Dim sum $1.50-ért darabonként? Szerintünk ez egy nagyon hátizsák-barátos ár. A 88 Palace a legfelső emeleten található egy kínai plázában, és tele van helyi családokkal és kocsikákkal amik klasszikus Hong Kong-i dim summal vannak megrakodva. Próbálj csak ellenállni!

Honlap: http://88palacerestaurant.com/

Cím: 88 East Broadway, New York, NY 10002, United States

Kerület:Lower East Side

Telefon: 212 941 8886

J.G. Melon

Egy jó, régimódi burgert kivánsz? Igen is! Az Upper East Sideon megehetsz egy 8 unciás szelet eget egy fehér zsemlében, amerikai sajttal, vöröshagymával és csemege uborkával. Mindezt, a régimódi $9.25-ös árért.

Cím: 1291 3rd Avenue, New York, NY 10021

Kerület:East Side

Telefon: 212 744 0585

Cielo

Fájdalmasan a legkorszerűbb, ez a helyiség a Meatpacking Districtben (húsfeldolgozó kerület) olyanelektromos zene ami már nagyra nőtt. Azoknak a hátizsákosoknak van, akik komolyan veszik a zenét. Ha a legjobb lemezlovasokat szeretnéd hallani, ide gyere! $20 a belépő, de 23:00 elött ingyenes, azután $12 a e-szórólappal.

Honlap: http://www.cieloclub.com/

Cím: 18 Little West 12th Street

Peasant Borozó

A Peasant, a magas tónusú olasz étterem alatt rejtőzik egy borozó. Csit! Titok! Amig a földszinten nagy kortyokban iszik és megfizetik a bort, az okos hátizsákosok le mennek a pincébe és ugyanezt csinálják, csak olcsóbban. Egyszerű!

Honlap: www.peasantnyc.com

Cím: 194 Elizabeth St.

Kerület:Kis Olaszország

PDT (Please Don’t Tell, azaz Ne Áruld El!)

Ez már menőbb, mint a nagy iskola! Menj a Crif Dogs étterem felé a St. Marks Place-en. Keress egy régi fajta telefonfülkét. Lépj be, vedd fel a kagylót és nyomd meg a gombot… egyszer. Nem kétszer! Egy hang felveszi és, miután jóváhagyta neked (le kell foglalni a helyedet!), a telfonos fal megnyílik és beenged egy kis terembe aminek a közepén egy bárpult áll. Azta!

Honlap: http://www.pdtnyc.com/

Cím: 113 St. Marks Place (between 1st Ave and Avenue A)

Kerület:Kelet Village

Fotók: http://newyork.cbslocal.com/top-lists/best-bars-for-the-40-something-crowd/pdt-2/

© Szerzői jogok: pdtnyc.com)

Cameo

Ha egy csoporttal indulsz el zenét, táncot és happy hour-t keresni az innivalóra és az ételre, a Cameo elintézi neked. Tánc party, élő zene, klubesék. Imádni fogod!

Honlap: http://www.cameony.net/

Cím: 93 North 6th St between Berry St and Wythe Ave

Kerület:Williamsburg

Little Branch

Egy valódi speakeasy! A Seventh Avenue és a Leroy Street sarkán keress egy egyszerű rozsdás ajtót. Nincsen tábla, csak egy kidobólegény áll ott. Ha bejutsz, lemész a hosszú lépcsőn a bárig, ahol a csaposok varázsolnak és ahol csak készpénzel lehet izetni.

Telefon: 22 Seventh Avenue S. (at Leroy Street)

Fotók: https://www.facebook.com/pages/Little-Branch/41435210381

Gotham City Lounge

Nerd figyelmeztetés! Az M-Train sinei alatt a Myrtle Avenue és a Cedar Street kereszteződésnél Bushwickba, régi szuperhősök szabadvagyona díszíti a falakat az apró Gotham City Loungeba. Barátságos hely, és az italok filléresek. Ez igen! Nem exkluzív, de be kell csengetni. Kövesd a Twitteren @gothamcityloung.

Cím: 1293 Myrtle Avenue, Brooklyn, NY 11221

Kerület:Brooklyn

Century 21

Megnyered a ,,Legtöbb Fényesség a Kollégiumba'' díjjat a 70% kedvezménnyel a Prada, Marc Jacobs és Narciso Rodriguez árun a THEFinancial District diszkont áruházban. Hétközbe 7:45-kor, szombaton 10:00-kor és vasárnap 11:00-kor nyit.

Honlap: www.c21stores.com

Cím: 22 Cortlandt Street, New York, NY 10007

Kerület:Belváros

SSS Sample Sales

A ruházati kerület SSS Sample Sales teherautónyi városi divatos, alacsony áron designer ruhákat, cipőket és táskákat gyűjt össze. Kate Spade, Tory Burch, és Theory… adj otthont az egyik márának!

Honlap: www.clothingline.com

Cím: 261 West 36th Street, New York, NY 10018

Kerület:Városközép Nyugat

Nordstrom Rack

Ha cipőt keresel, a Nordstrom Rackban találsz. A Union Square-en, a Greenwich Village küszöbén egy márkás kincslelet vár rád. Az árutolódás és az elmúlt szezoni Marc by Marc Jacobs, Michael Kors, és Dolce & Gabbana – csak neked!

Honlap: www.nordstrom.com

Cím: 60 East 14th Street, New York, NY 10003

Kerület:Gramercy-Flatiron

Egyél Olcsón

Kerüld a Midtownt étkezéskor. A hátizsákosoknak sokkal jobbak a csemegeboltok és a salátabárok, vagy keress valami finomat egy bodegaból és fogyaszd el egy ligetben amíg nézed a járókelőket.

Keress Egy Önkéntes Idegenvezetőt

Azért csinálják ezt, mert szeretik New York Cityt, ezértnagyon valószinű, hogy rengeteget tanulsz töllük.

Honlap: http://bigapplegreeter.org/

MetroCard

Utazhatsz bárelyik metrón vagy buszon két órán keresztül $2.75-ért. Ha több, mint $5.50-et töltesz a kártyádra, 11% kedvezményt kapsz. Válassz egy korlátlan 7-napos MetroCardot a jegkiadó gépből $31-ért.

Repülőterek

Összesen 15 nemzetközi repülőtér szolgálja New Yorkot. Ezek közt a JFK (John F. Kennedy Airport) és a LaGuardia a két legnagyobb.

JFK-ről New York belvárosa felé

Az Airtrainnel két, a repülőtér szomszédságában lévő helységről elérheted a belvárost: aJamaica Stationről (Jamaica állomás) és a Howard Beach Stationről (Howard strand állomás); mindkettő 15 percre van.

 

A Jamaica Stationről:  

 

  • NYC metró felé (Sutphin Blvd./Archer Ave./JFK metróállomás, a Jamaica Airtrain Station mellett): E Train (E vonat) (nyugat Queensbe, közép-Manhattan, és Bronx irányú csatlakozások), és a J és Z vonatok (közép Queensbe és észak Brooklynba)
  • NYC buszok felé: Q6, Q8, Q9, Q20, Q24, Q25, Q30, Q31, Q34, Q40, Q41, Q43, Q44, Q54, Q56, Q60 és Q65

A Howard Beach Stationről:

  • NYC metro felé: A vonat (dél Queens, Brooklyn, és alsó Manhattan felé)
  • NYC buszok felé: Q11
  • A NYC Airporter busz 30 percenként jár a Bus Terminalra, a Grand Central Stationre és a Penn Stationre, $16-ért.
  • A jegyeket az internetten meg lehet venni: www.NYCAirporter.com.

 

LaGuardia to Downtown New York:  

 

  • A LaGuardiát is szolgálja a NYC Airporter busz. A buszok féloránként járnak a Port Authority Bus Terminalra, a Grand Central Stationre és a Penn Stationre, egyszeri menetjegy ára $13.
  • Az M60-as városi busz a LaGuardiáról megy az Astoria Boulevardon Queensbe a West 106. utcára és a Broadwayre Manhattanbe. LaGuardiáról nyugat Queensbe vagy közép-Manhattanbe a Q70 Limited vagy q Q47-es buszok járnak. Hogy a LaGuardiáról közép Queensbe eljuss, szállj a Q72-es (Corona és Rego Park) és a Q48-as (Flushing) busz járatokra.

Vasút

Még ha nincs is szàndékodba vonatozni, muszály ellátogatni a Grand Central Stationre, a város keleti részén. A Penn Station, nyugaton, New York második nagy pályaudvara.

 

Grand Central Terminal
42nd Street és Park Avenue sarkán

+212-532-4900
Metró vonalak: 4, 5, 6, 7 és S (a Times Square és a Grand Central közti járat).

Buszok: M1, M2, M3, M4, M5, M42, M98, M101, M102, M104 és Q32.

Ez a fő terminal a Metro-North Railroad vasútszolgálata számára.

 

Penn Station
31st - 33rd utcák a Seventh (hetes) és az Eighth (nyolcas) Avenuek között

+212 630 7373

Metró vonalak:  A, C, E, 1, 2 és 3.

Buszok: M4, M5, M6, M7, M34 és Q42.

Ez az Amtrak, a Long Island Railroad és a New Jersey Transit, PATH vasút szolgálatainak fő pályaudvara.

 

Busz

Az egyes államok között utazóknak a fő autóbuszállomás a Port Authority Bus Terminal

625 8th Avenue

+212-502-2200

New York City metró: 1 2 3 7 <7> A C E N Q R S vonatok a Times Sq. – 42.-ik utca./PABT

New York City Busz: M10, M20, M34A SBS, M42, és M104

 

Közlekedés

Busz

Szerezz egy MetroCardot amint megérkezel. Erre a célra a repülőtéren vannak automaták. A busz $2.72 két óra buszközledekésért. Fizess, amikor felszálsz úgy, hogy becsúsztatod a MetroCardot, a fekete vonallal feléd, a fizetődobozba.

 

Metró

Szerezz egy ingyen térképet bármalyik állomáson, vagy tölts le egy app-et. A rendszer 24 órás, de nem mindegyik állomás van mindennap nyitva végig. Csúsztasd a MetroCardodat a lyukba a forgóajtó tetején és sétálj át a kapun amikor a képernyő ,,go’’-t jelez.

Nyelvek: Angol

Valuta: Amerikai dollár

Feszültség: 115V

Hívókódok: +1 Egyesült Allamok, 212, 646 és 917 New York City

Posta: 

US Post Office

421 8th Ave

New York, NY 10001

+1 212-330-3296

https://www.usps.com/  

 

Kórház: 

Az USÁban az orvosi ellátás nagyon drága. Légy hát biztos, hogy veszel orvosi utazási biztosítást.

Ha nincs biztosításod, jobban jársz, ha egy rendelőbe (medical clinic) mész, ahelyett hogy egy kórházi sürgösségi osztályon látnának el.

Kérhetsz orvost tanácsot a következő weboldalon: http://www.travelmd.com/ vagy beszélhetsz: http://www.med.nyu.edu/nycfreeclinic/.

Mindig kérdezd meg előre, hogy mennyibe fog kerülni – ezt mindenki így teszi! A legtöbb sürgősségi ellátási rendelő New York Cityben kijön a házhoz ha szükséges.

 

Doctors / Walk in Clinics

DOCS
55 E. 34th Street (+ 212-252-6001)
www.wehealny.org

Duane Reade Walk In
1627 Broadway (50th St) vagy 125 E. 86th St (Lex Ave.)
(Ingyenes hívás: +(888) 535-6963)
www.drwalkin.com   

 

Turista információ: 

Seventh Avenue (44. és 45. utcák között)
Subway: 1, 2, 3, 7, A, C, E, N, Q, R, S a 42. Utca/Times Square-ig
Nyitvatartás: 9:00–6:00 minden nap. Hálaadáskor és Karácsony Napján zárva.

http://www.nycgo.com/articles/official-nyc-information-centers   

 

Tipikus nyitvatartás: 

A boltok általába hétfőtől szombatig, 10:00-től 18:00-ig nyitva vannak.

A plázák 10:00-től 21:00 vagy 22:00-ig, minden nap nyitva vannak.

A bankok 9:00-től 15:00 vagy 16:00-ig nyitva vannak, hétfőtől péntekig, némelyik még szombaton is.

Az éttermek vagy 11:00-től 15:00-ig, vagy 19:00-től 23:30-ig szolgálnak fel.

A 8. Avenue és 33. utcai General Post Office (posta) 24 órán keresztül nyitva van, a többi iroda 09:00-től 17:00-ig, hétfőtől szombatig tart nyitva (szombaton hamarabb zárnak).

Segélyhívó számok: 

911 – mentő, rendörség, tűzoltóság