Student housing - Hostels - Coworking in Madrid (Spanyolország)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Madrid, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Madrid.

Városrészek

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Generator Madrid View All Images

With the area so full of life there’s plenty to do. Gran Via is known for being the creative hub of the city and this can be seen through the numerous quirky vintage shops, market stalls and eateries nearby. The friendly and vibrant nature of the area compliments what Generator is all about making this city and Generator a match made in heaven.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Mad4You Hostel View All Images

Hip bars and galleries, independent theaters and music venues, young people with tattoos and funky hair, narrow winding streets — this is Malasaña. Near the center, Plaza Dos de Mayo is a gathering of friends outside bars, dog owners, artists under craft tents, and creative types with notebooks and sketchpads on the plaza’s benches. It may not be as neat and tidy as many other parts of the city, but this only adds to the Malasaña edge.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Barbieri Sol Hostel View All Images

Our hostel is a walking distance from the main attractions Prado/reina Museums , royal palace, retiro park, and in the middle of the madrilenian nights life

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Bastardo Hostel View All Images

Bubbling with life at any time of day – and often long into the night – Malasaña is Madrid’s hippest neighbourhood. Surrounding Plaza del 2 de Mayo and near the Tribunal Metro stop, the trendy barrio is just minutes from Sol and a short walk to the most sought after museums and cultural hotspots.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Safestay Madrid View All Images

A Safestay Madrid a Calle Sagasta 22-ben található, Madrid egyik legjobb kerületében, rövid sétára a Castellana, a Sol, a Gran Vía, a Chueca és a Fuencarral területétől. Rendkívül jó összeköttetésben áll a tömegközlekedéssel, két metróállomással, mindössze néhány méterre a hosteltől, amely 5 különböző vonalhoz kapcsolódik. Az Alonso Martínez metrómegálló az 5., 10. és 4. vonalhoz kapcsolódik, míg a közeli Bilbao megálló az 1. és 4. vonalhoz kapcsolódik. A kerület a legjobb légkörrel rendelkezik a városban.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Mola! Hostel View All Images

Mert a saját utazás nem azt jelenti, hogy önmagán akarsz lenni, és ha barátaiddal utazol, nem akarsz egy percet veszíteni. A Puerta del Sol közelében ... mindent.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel MeetingPoint View All Images

A hostel sétatávolságra található számos kulturális érdekesség helyszínétől, mint például a Prado Múzeum vagy a Buen Retiro park, amely 20 perces sétával elérhető. Az Almudena katedrális és a királyi palota felett.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Motion Chueca Hostel View All Images

Motion Chueca, located in the Pedro Zerolo, in the heart of the Chueca and two minutes from Gran Via, the ideal place to enjoy with family, friends and your partner a good typical Spanish food; enjoy with your closest of the multiple musicals available in the different theaters, and the different experiences that this characteristic street of Madrid will generate will not leave you indifferent!

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Madridban!

Felkészültél arra, hogy stílusosan fogsz ifjúsági szállóban lakni? Épp az ország közepén, Spanyolország fővárosa világhírű múzeumokkal és atrakciókkal, menő butikokkal, mór tapas-szal és persze utánozhatatlan szórakozási lehetőségekkel büszkélkedik – tehát készülj fel elegáns napokra és bolond éjszakákra amelyek addig tartanak, amíg föl nem kél a nap. Eszedbe ne jusson az a gondolat, hogy Madrid nem barátságos a hátizsákosokkal. Akár egyedül, akár csoporttal utazol, rengeteg olcsó ifjúsági szállást találsz, választhatsz szükséged és pénztárcádnak megfelelően. Városközponti és belvárosi szállásokért a Palacio, Sol és Cortes környékeken nézzél szét, e környékek tele vannak látványosággal és bárokkal, valamint ott található a Királyi Palota és a Plaza Mayor is. Ha kedved tartja, válaszd a Malasana és a Justica kanyargó utcáit, melyek hemzsegnek kávézókkal és éttermekkel. Vagy így, vagy úgy, amikor kilépsz a szállásodról, az elegancia-és energia olyan keverékre bukkansz, ami kizárólag csak Madridlehet.

A Postairoda Panorámája

A történelmi Palacio de Comunicaciones, a központi postairoda kilátója csodálatos kilátást nyújt a városra. Ami még jobb: a jegyeket a hátizsákosok költségvetése szerint árazták. (Ingyenesek!)

Honlap: www.centrocentro.org/centro/home

Cím: Plaza Cibeles, 1, 28014 Madrid, Madrid, Spain

Kerület:Cortes

Calle Huertas

Az ifjúsági szállók csoportjai imádják a bárturnékat a Calle Huertas körül. Nem csoda, hiszen a promóterek egyással versenyeznek, hogy kiosszák az ingyen sangriát vagy a helyi szeszes italt, a chupitot.

Kerület:Cortes

Retiro Park Sétány

Lépj ki szállásodról vasárnap reggel és csatlakozz egy sétára a helyiekhez a Retiro Parkban. Láthatsz bábszinházat és tarot kártya olvasókat, sétálhatsz a kis fakunyhók között és meghallgathatod a zenészeket.

Cím: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid, Madrid, Spain

Kerület:Cortes

A Prado

Menj a szállói szobádból egyenesen a világ egyik leghíresebb művészeti múzeumába. A Prado mesterműveket tartalmaz a XII.-től a XIX. századig, ezért is az egyik leglátogatottabb madridi turistai atrakció. A 25 év aluli diákoknak ingyenes a belépés, vasárnaponként mindenki másnak is.

Honlap: www.museodelprado.es

Cím: Paseo del Prado, s/n, 28014 Madrid, Spain

Palacio Real

A Palacio Real a spanyol királyi család hivatalos, pazar tartózkodási lakhelye. A palotában művészeti kiállítások is vannak amelyek ingyen megtekinthetők – remekül illik a hátizsákosok költségvetéséhez!

Honlap: www.patrimonionacional.es

Cím: Calle Bailén, s/n, 28071 Madrid, Spain

Kerület:Hortaleza

Santiago Bernabéu Stadion

A focirajongók számára csak egyetlen hely van, a 81000-fős Santiago Bernabéu stadion! Itt játszik a Real Madrid, amely a harcias ellenfelével, a Barcelonával együtt dominálja a spanyol labdarúgást.

Honlap: www.realmadrid.com/en

Cím: Av de Concha Espina, 1, 28036 Madrid, Spain

Kerület:Chamartín

Reina Sofia Múzeum

A Reina Sofia múzeum a madridi Santa Isabel 52 cím alatt a XX. és XXI. század fontos műgyüjteményének ad otthont, beleérte Picasso híres Guernica-ját, valamint Miró és Dalí műveit. Hétközben (kivéve kedden) 19:00 és 21:00 között, valamint szombat délután és vasárnap 10:00-től 14:30-ig ingyenes a belépés.

Honlap: www.museoreinasofia.es

Cím: Calle de Santa Isabel, 52, 28012 Madrid, Spain

Kerület:Embajadores

A Debod Templom

A Debod Templom egy valódi egyiptomi templom Spanyolország szívében! Krisztus elött a második században épült és az 1960-as években került Madridba, az Asszuani gát épitése után.

Honlap: www.madridtourist.info/debod_temple.html

Cím: Calle Ferraz, 1, 28008 Madrid, Madrid, Spain

Kerület:Moncloa-Aravaca

Malasaña

A Malasaña egy megengedhető árú hátizsákosbarát környék kellemes bárokkal, alternatív üzletekkel és többféle zenés hellyel. Az fiatalok tömege tódul nyüzsgő utcáirai, melyek a Plaza del Dos de Mayo körül összpontosítanak.

Koncertek Megfizethető Funky

Sol

A Sol Spanyolország földrajzi- és Madrid kulturális középpontja: a város összes főatrakciója sétatávolságon belül van. Itt kell ifjúsági szállót keresni. A Huertas környéken, a központtól keletre, sok kellemes bárt találsz, ami vonzza a fiatalokat.

Központ Turista Bárok

Chueca

Ha egy vidám környéken akarsz ifjúsági szállót keresni, ahol minden megengedett, próbáld meg a Chuecát. A Justicia közepén, ez Madridi meleg közösségének szive.

Emberek megfigyelése Trendi Tánc

San Antonio de la Florida (Június)

Madrid legnagyobb utcai bulija Moncloában történik június 13.-án. A hagyomány szerint, a lányok bele nyújtják a kezüket egy tűvel teli szökőkútba a San Antonio templomnál. Minél több tű szúródik a kezükbe, annál szerencsésebbek lesznek a szerelemben.

Kerület:Moncloa-Aravaca

Nuestra Señora de las Victorias

Koncertek és egyéb események történnek a Tetuán kerületben és akörül július első vasárnapján, a Nuestra Señora de las Victorias ünnepsége alkalmából.

Kerület:Chamartín

Los Veranos de la Villa

Ha júniustól szeptemberig szálsz meg Mardridban, elkaphatsz egy-két eseményt a Los Veranos de la Villa, a város nyári művészeti fesztiváljából, beleértve zenét, táncot, filmeket, szindarabokat, operát és más fellépéseket.

Honlap: http://www.veranosdelavilla.com/

A San Juan Fesztivál

Ha a Retiro Parkhoz közel választottál ifjúsági szállót, ezt a fesztivált nehéz lesz nem észrevenni. Június 23-24.-én lefoglalja a ligetet a San Juan fesztival. Az első este tüzijáték bemutato is van.

Cím: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid, Madrid, Spain

Kerület:Cortes

Madridi Karnevál

A hátizsákos csoportok a helyiekkel együtt buliznak a mardridi karnavál alatt, ami februárban öt napon keresztül zajlik. A parádéban, ami a Retiro Parknál kezdődik és elhalad a városközpont valamennyi idegenforgalmi nevezetessége mellett számithatsz színpompás, ötletes jelmezekre.

Honlap: www.carnavalmadrid.com

Cím: Plaza de la Independencia, 7, 28001 Madrid, Madrid, Spain

Kerület:Cortes

Festimad

Minden évben májusban vagy júniusban tartják meg a kétnapos Festimad fesztivált, ami a rock, tánc és versmondás és sok minden más rajongót vonz. Általába a Bellas Artes épületbe zajlik, Móstolesben.

Honlap: www.festimad.es

Cím: Calle de Alcalá, 42, 28014 Madrid, Spain

Kerület:Ciudad Lineal

Electrónica En Abril (Április)

Madrid elszánt elektronikus zenerajongói imádják ezt a három napos bip- boing- és ütem lakomát. Tavasszal, a La Casa Encendida kulturális központban tartják.

Cím: La Casa Encendida Ronda de Valencia, 2, 28012 Madrid, Madrid, Spain

Festival d'Otoño (Madridi Őszi Fesztivál)

Ez a művelt hátizsákosok számára létezik: az őszi fesztivál városszerte rendez eseményeket, például szinházi és táncelőadásokat, fénykép- és festmény kiállításokat, élő zenét és filmvetítéseket.

Honlap: http://www.madrid.org/fo/2014-2015/es/index.html

La Musa

Finom tapasért, ami nem túl drága, ajánljuk a La Musat. Van a környéken három más helyiség, amit ugyanazok üzemeltetnek (más névvel); mint ami központban található.

Cím: Calle de Manuela Malasaña, 18-28004 Madrid

Kerület:Központ

Telefon: 914 48 75 58

Email: lamusa@grupolamusa.com

Naif

Ha a szállásod Malasañaban van és szereted a burgereket, szerencsés napod van! A Naif, a Barrio de la Letrason, fantasztikusokat készít, ezen kívül szendvicseket és mexikói ételeket is találsz a kínálatban.

Honlap: https://www.facebook.com/naifmadrid

Cím: Calle de San Joaquín, 16, Madrid 28004

Kerület:Központ

Telefon: 910 07 20 71

Chocolatería San Ginés

Olyan valami, amit feltétlen ki kell próbálni egy egész éjszakai szórakozás után; a chocolate con churros – kirántott tészta, amit egy bögre sűrű forró csokiba kell mártani. A leghíresebb hely a Chocolatería San Ginés, ahol ezt megkóstolhatod.

Cím: Pasadizo San Ginés, 5, 28013 Madrid

Kerület:Sol

Telefon: 913 65 65 46

A Hare Krishna Központ

Ha nem bánod, hogy a földön ülsz, it kaphatsz egy finom, olcsó vegetáriánus ebédet a hátizsákosokat nagyon kedvelő Hare Krishna központban.

Cím: Calle del Espíritu Santo 19

Kerület:Központ

Telefon: 915 21 30 96

El Tigre

Az El Tigre zsúfolt és hangos, de népszerű az ifjúsági szálláson lakó hátizsákosoknál, jó nagy adag ingyen tapasnak köszönhetően, amit minden itallal felszolgálnak.

Cím: Calle de las Infantas, 30 Madrid 28004

Kerület:Justicia

Telefon: 915 32 00 72

Barco

Az egyik legajánlottabb bár Malasañaban a Barco, ami a helyieket iés a hátizsákosokat egyaránt vonzza a szórakozóhelyek keverékével, ahol flamencot és élő zenét élvezhetsz.

Honlap: http://www.barcobar.com/

Cím: Calle del Barco, 34, 28004

Kerület:Központ

Telefon: 915 31 77 54

El Intruso

Az El Intruso élő zenét kínál, és gyakran ingyenes a belépő. A tervezett műsorokon kívül van heti örömzene: hétfőn fúzió, kedden jazz. És hihetetlen finom mojitot szolgálnak!

Honlap: www.intrusobar.com

Cím: Calle de Augusto Figueroa, 3, 28004 Madrid

Kerület:Justicia

Fabrica Maravillas

Valamivel többre vágysz, mint az Estralla? Próbáld ki ezt a sörfőzőt. Meglehetősen klinikai, modern helyiség, de a sör remek és helyben főzött.

Honlap: http://fabricamaravillas.com/

Cím: Calle de Valverde, 29, 28004 Madrid

Kerület:Központ

Telefon: 915 21 87 53

Joy Madrid

A város egyik legismert klubja a Joy Madrid (más néven, Joy Eslava), ami egy régi szinházba talált otthonra. Mindenfélét ajánlanak különböző estéken, úgy mint táncot, latin zenét, kabarét és még sok mást.

Honlap: http://www.joy-eslava.com/Joy_Madrid/Bienvenida.html

Cím: Calle de Arenal, 11, 28013

Kerület:Sol

Telefon: 913 66 37 33

El Son

Kápráztasd el szállótársaid néhány salsa mozdulatoddal. Az El Son egy élvezetes, aggodalommentes salsa estét ajánl, ahol senki se veszi magát túl komolyan.

Honlap: http://www.discotecaelson.com/en

Cím: Calle de la Victoria, 6, 28012

Kerület:Sol

Telefon: 915 23 26 09

El Rastro

Egy népszerű atrakció az El Rastro, egy szabadtéri piac, ami vasárnap 9:00 és 15:00 óra között van nyitva a Ribera de Curtidores és a szomszédos utcákban. Vegyél néhány csecsebecsét, hogy a szobádat vidámabbá tedd.

Cím: Calle Ribera de Curtidores, s/n, 28005 Madrid, Madrid, Spain

Kerület:Központ

Antigua Casa Crespo

1836-ban alapították ezt a történelmi, hangulatos üzletet; ez A HELY, hogy egy-két klasszikus spanyol espadrille-t vásárolj. Szinesek, könnyűek és tartósak – nem mehetsz haza anélkül, hogy legalább egy pár ne lenne a hátizsákodban!

Honlap: http://www.antiguacasacrespo.com/

Cím: Calle Divino Pastor, 29, 28004 Madrid

Kerület:Központ

Telefon: 915 21 56 54

The Storage

Ez a hatalmas régiségüzlet a Malasañaban tele van régimódi ruhával, aminek a nagy része amerikai stílusu. Menő a helyiség belülről is, csupasz parkettájával és fém polcaival egy raktár hangulatát árasztja.

Honlap: https://www.facebook.com/thethestorage/

Cím: Calle Velarde, 1, 28004 Madrid

Telefon: 914 45 05 12

Madrid Kártya

Vegyél egy Madrid kártyát a madridi turistai információ irodájában, a Plaza Mayoron. Ez a kártya ingyenes belépést biztosít több, mint 40 múzeumba, ingyenes idegenvezetést és más kedvezménnyel is jár.

Ingyenes Múzeum Látogatás Bizonyos Napokon

Ha jókor szállsz meg Madridban, rengeteget megtakaríthatsz a belépőkön. Sok múzeum május 2.-án (madridi régió hivatalos napja), 18.-án (Nemzetközi múzeumok napja), októbar 12.-én (Hispanidad nap) és December 6.-án (Alkotmány napja) ingyenes.

Irány A Bárpúlt

Itt egy jó tanács, ami a legtöbb spanyol városban érvényes: ha iszol vagy tapaszt rendelsz, ülj a bárpult mellé. Többe kerül, ha asztalnál ülsz, és szintén drágább kint ülni, mint bent fogyasztani.

Repülőterek

A madridi Barajas Airportnak négy terminálja van. A legtöbb nemzetközi járat a T1-re érkezik és onnan is indul. Szállj buszra vagy metróra, hogy eljuss a központba és az ifjúsági szállásodra. Két buszjárat van a repülőtér és az Avenida de America között a madridi központban – a 200-as a T1, T2 és T3-on áll meg, amig a 204-es a T4-ről indul.

A repülőtér a metró A zónában fekszik. A 8-as vonal a T2 földszintjéről indul. Cserélj járatot a Mar de Cristalnál (4-es vonal) vagy a Nuevos Ministeriosnál (10-es vonal) az Alonso Martinez állomás felé, hogy átszállhass a 2-es vonalra a központi Gran Via felé.

Vasút

A hátizsákosok, akik kelet- vagy dél-Spanyolországból jönnek, vagy oda indulnak, valószinű az Atocha pályaudvart veszik igénybe, amit hivatalosan Puerta de Atocha-nak neveznek. Jó a csatlakozása a fő buszálomás, a repülőtér, valamint a több pályaudvar felé.

Nemzetközi szolgáltatások és vonatok Bilbao, Salamanca, Avila, Santiage de Compostela, A Coruña, Valladolid és Burgos utasai számára és a Chamartin pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Busz

Madrid fő buszmegállója a Méndez lvaro, másnéven az Estación del Sur (Déli Állomás). Az északi és az észak-keleti buszok, mint amelyek Barcelonát, Bilbaot, San Sebastiant, Santandert, Vitoriát és Burgost szolgálják az Avenida de America-ra érkeznek és onnan is indulnak. Ez közel van az Atocha pályaudvarhoz és a Pacifico metró megállóhoz (1-es és 6-os vonalak).

Közlekedés

Foglalj előre busz jegyet a www.movelia.es weboldalon. A 10-utas ,,metróbusz’’ jegyet buszon és metrón is lehet használni a Zona A területén. Városszerte, a metró és busz állomásokon, valamint a dohányboltokban és az újságárusoknál lehet kapni.

Vehetsz egy turistai utazási bérletet, hogy olcsóbban utazz a madridi tömegközlekedési eszközökkel.

Nyelvek: Kasztíliai spanyol

Valuta: Euró

Feszültség: 220V, 50 Hz, kerek, kétérintkezős csatlakozót lehet használni

Időzóna: CET (UTC+1)

Hívókódok: +34 Spanyolország, 91 Madrid

Posta: Oficina de Correos, Calle de Martín de los Heros, 57, 28008 Madrid. +915 47 41 33

Kórházak: 
Hospital Ramón y Cajal, Ctra. De Colmenar Viejo Km 9100, 28034. +913 36 80 66.

Hospital a Paz, Pº de la Castellana 261, 28046. +917 277 000, +917 27 73 39 (baleset és sürgősségi)

Hospital General Universitario Gregorio Marañón, C. Doctor Esquerdo 46, 28007. +915 86 85 56, 915 86 85 05 (baleset és sürgősségi)

Turista információ: Plaza Mayor, Casa de la Panadería, Plaza Mayor, 27, 28012; +915 88 16 36

Tipikus nyitvatartás: 

A legtöbb élelmiszer áruház és pláza egész nap nyitva tart, reggel 10-től este 9-ig, vasárnapon is. Némelyik, főleg a városközpontban, este 10-ig is nyitva tart, amíg a kisebb külterületi üzletek 2-től 5-ig bezárnak, majd este 8-ig vannak nyitva.

Segélyhívó számok: Hívd a 122-es számot sürgős esetekre, a 098-cal egy 24-órás gyógyszertári szolgálatot lehet hívni

A központi rendőrség száma (Comisaría de policía Madrid-Centro): +915 48 79 85