Student housing - Hostels - Coworking in Firenze (Olaszország)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Firenze, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Firenze.

Városrészek

Hotel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hotel Alinari View All Images

Hotel Alinari enjoys a truly enviable position while remaining in the historic centre of Florence, and both the Santa Maria Novella railway station and the bus stop for the airport are within walking distance. The Palazzo dei Congressi is about a five-minute walk away , as are the Fortezza da Basso and the Palazzo degli Affari. The main monuments of Florence such as the Basilica of Santa Maria del Fiore (Duomo), the Uffizi Gallery and Ponte Vecchio is only a 10 minutes walk away.

Bed and breakfast Hostelek és Ifjúsági Szállások - Guesthouse Amici Miei View All Images

A stone's throw from the main train station and close to every point of interest. The Fortezza Da Basso and Stazione Leopolda, locations of the most important Florentine fairs and exhibitions, can be reached in just five minutes on foot. The Duomo and the historic center are just ten minutes away. The Parco delle Cascine and the Visarno Hippodrome with its unmissable concerts are just 15 minutes away on foot.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - New Generation Hostel Florence Center View All Images

Lots of cafes, restaurants, fresh markets & shops all within a 5 minutes walk! 10 minutes from the Duomo. Walking around you will encounter a bustling & bohemian neighbourhood. A maze of little alleyways & streets which have an abundance of shops and life! A 15-minute walk from Ponte Vecchio & Florence Cathedral. The traditional Mercato Centrale is 800 m away. Cappella Brancacci 0.5 km Via Dè Tornabuoni 0.6 km Strozzi Palace 0.6 km Santa Maria Maggiore 0.6 km Cappelle Medicee 0.7 km

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Youth Meeting Home View All Images

Uffizi is a great choice for travellers interested in food, museums and history.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel New Ostel Florence View All Images

To reach the hostel from the airport take tramway line T2 VESPUCCI and get off at BELFIORE stop.Walk up VIA GUIDO MONACO and the second on the left is VIA IACOPO PERI where the hostel is.

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Firenzében!

Készitsd elő a rajzfüzeteket! Itt az idő szabadjára engedni a képzeletedet egy az európai művészet idegközpontjában fekvő ifjúsági szálláson. Firenze volt a reneszánsz korszak motorja, és a hátizsákos turisták áradnak, hogy megtekintsék a lenyűgöző történelmi épületeket és a mesterművekkel teli galériákat, melyek a kanyargós utcákat és nyüzsgő köztereket tarkítják. Lehetetlen nem észrevenni a túristák folyamatos áradatát, de Firenzében egy hatalmas nemzetközi kreatívan gondolkodó diákközösség is van, akik itt tanulnak képzőművészi vagy művészet-történelmi szakon. Az ő hatásukra alakult ki az a hátizsákosok által is kedvelt bár és étterem rendszer, valamint a sok olcsó szálló a városközpontban. 

Mássz Föl a Piazzale Mecelangeloig

Hacsak nincs óriási szerencséd, a szobádnak valószinü nincs panorámás kilátása a városra. Nos, ide gyere, itt megkapod! Ez a világ egyik leghíresebb kilátása, és mintha a város elötted pompázói panorámája nem lenne elég, jónéhány Michelangelo másolatban is gyönyörködhetsz, beleértve egy bronzba öntött Dávidot. Van étterem és kávézó is, de ezek nagyon drágák. Élvezd ingyen a kilátást, aztán menj máshova kávézni.

Cím: Piazzale Michelangelo, 50125 Firenze, Italy

Kerület:Oltrarno

Pihend Ki Magad Cascine Parkban

A város szivétől nyugatra, a Parco delle Cascine húzódik végig az Arno északi partján. Sétálgass a folyó mellett, pihenj a pázsiton és piknikelj, játssz amerikai focit vagy frizbizzél; talán nem ez a legszebben parkosított helyszín a világon, de attól még egy békés, zöld oázis a gyakran őrületes városban, és ráadásúl ingyenes.

Cím: Parco delle Cascine 50144 Florence, Italy

Kerület:Porta al Prato

Sétálj Át a Ponte Vecchión

Sétálj át Európa egyik legfigyelemreméltóbb hídján. Eredetileg a középkorban építették a Ponte Vecchiót, amit a történelem mint kereskedelmi és pénz-hitelezési utcát ismer. Manapság az itt lévő épületek legtöbbje emléktárgyakat és ékszert árul, és a legtöbb nem különösebben érdekes hátizsákos túrista számára. Fölötte van a Vasari Corridort, a híres magán átjáró, amit a Medicik épitettek, hogy összekössék a Vecchi és a Pitti palotát.

Cím: Ponte Vecchio, Firenze, Italy

Kerület:Oltrarno

Basilicia di Santa Maria del Fiore (Más Néven ,,Duomo’’)

Az 1436-ban felépült Duomo látványos külseje messze áll a katedrálisok megszokott szigorú csupasz kővétől. Itt inkább kihívó fehér, zöld és rózsaszínü márványburkolat és festmények vannak a óriási ajtók fölött. Dóm-kupolája önmagában is egy atrakció. Pontosan a városközpontban található, a legtöbb ifjúsági szállástól sétatávolságnyira.

Honlap: http://www.ilgrandemuseodelduomo.it/

Cím: Piazza del Duomo, 50122 Firenze, Italy

Kerület:Duomo

Az Uffizi

Megint egy galéria? Hát, Firenzében vagy… és ez ezzel jár! Ráadásul, ki lehetne üríteni az Uffiziből az összes művészeti tárgyat, és még mindig igen hatásos lenne. Sétálgass elképeszően elegáns folyosóin és pipáld ki a listádból a klasszikus műveket, amelyeket láttál, mint például Botticelli Vénusz születését és Tiziano Urbinói Vénuszát.

Honlap: http://www.uffizi.org/

Cím: Piazzale degli Uffizi, 6, 50122 Firenze FI, Italy

Kerület:Santa Croce

Giardino Boboli (és Bardini)

Eddig talán már bőven elég időt töltöttél a kiállításokon. Kelj át az Arnón és látogass el ebbe a csobogókkal, reneszánsz szobrokkal és fákkal szegélyezett sétányokkal teli, klasszikus formátumú toszkán kertbe. Ha egy bensőségesebb kertre vágysz, amely fantasztikus kilátást nyújt a városra, próbáld a közeli Giardino Bobolit. Lenyűgöző teraszán egy meglehetősen drága kávézó van.

Honlap: https://www.polomuseale.firenze.it/en/musei/?m=boboli

Cím: Piazza Pitti, 1, 50125 Firenze, Italy

Kerület:Palazzo Pitti

Az Accademia

Firenze világhírű művészeti galériája tele van reneszánsz kincsekkel, ám egy dolog, amit mindenki látni szeretne: Michelangelo Dávid szobra. Igazuk is van! Tökéletesen arányos (Hé! Te hátul ne nevess!) és hátborzongatóan élethű. Ha valaha is létezett egy szobor, amit látni kell mielött meghalsz – ez az.

Honlap: http://www.accademia.org/

Cím: Via Ricasoli 58-60 (near Piazza San Marco)

Kerület:Santissima Annunziata

Galileo Múzeum

A reneszánsz nem csak a művészetről és a szobrászatról szól: fedezd fel a tudományos forradalmat ebben a múzeumban, amely az úttörő csillagász és feltaláló emlékét őrzi. A földgömb- és teleszkóp gyüjteményen kívül filmeket és interactív kiállításokat is találsz.

Honlap: http://www.museogalileo.it/

Cím: Piazza dei Giudici, 1, 50122 Firenze, Italy

Kerület:Santa Croce

Oltrarno

Ez a valaha nem kedvelt kerület az Arno déli partján most éppen – nem fogod elhinni ! – reneszánszát élvezi! A városi tanács által bevezetett új közlekedési korlátozások és egy összehangolt újjáépítési program eredményeképpen keskeny utcáiban és régi épületeiben új kávézók, éttermek és üzletek jelennek meg. Még néhány jó ifjúsági szálló is van a környéken, és a Pitti palota és a Boboli kertek szinte a küszöbén vannak.

Kávézók Bárok

San Lorenzo

A túristaszállókkal dugig teli San Lorenzo a legjobb firenzei piacok otthona. Ott találod a nyüzsgő Mercato Centrale-t, Firenze óriási fedett élelmiszer piacát, körülötte ruhákkal, táskákkal, emléktárgyakkal, és minden mással teletömött utcai bódékkal. Néhány utcával délra van a San Lorenzo fedett piac, ami művészeti és a bőrárui, valamint ízletes ételei miatt híres.

Hátizsákos turista-barát Bolhapiac Központ

Santa Croce

Szent Croce utcái úgy tünnek, mint egy igazi kis buborék a nyugtalan, túristákkal teli centro strico küszöbén. A hely talán nem annyira festői, de a Via Pietrapiana és a Piazza Lorenzo Ghiberti környékén találsz néhány olcsó szállást, helyi éttermeket és bárokat , olcsóbbért, mintha onnan egy kicsit nyugatabbra mennél.

Megfizethető Éttermek Bárok

Firenzei Újév (Március)

Firenze naptára régebben mácius 25.-évelkezdődött, és az Angyali Üdvözlettel esett egybe. Ma a hivatalos újév január elseje, de ez a régi hagyomány ma is él; utcai vásárokkal és a Piazza SS Annunziata-n lévő templom körül egy szines felvonulással ünneplik.

Cím: Piazza della Santissima Annunziata, Firenze, Italy

Kerület:Santissima Annunziata

La Festa delle Rificolone (September)

Szeptember 7.-én a ,,PapírLámpás Fesztivál’’ egy kis fényt és varázslatot hoz az egyre hoszabb, sötétebb estékre. Helyiek, túristák és hátizsákos túrázók a Piazza Santa Crocétől a Piazza SS Annunciatáig tartó színes felvonulással együtt ünneplik a Szűz Mária születésének előestéjét.

Cím: Piazza della Santissima Annunziata, Firenze, Italy

Kerület:Santissima Annunziata

Calcio Storico (Június)

Négy helyi csapat középkori ruhába öltözik és a rögbi, amerikai foci és birkózás brutális keverékébe vesz részt a Piazza Santa Crocen. Az esemény Keresztelő Szent János ünnepén történik, amelyet Firenze utcai bulikkal, felvonulásokkal és tüzijátékkal ünnepel. Száz szónak is egy a vége, fantasztikus élményben lesz részed, ha ezt az időt választod látogatásodra.

Cím: Piazza Santa Croce, Firenze, Italy

Kerület:Santa Croce

Scoppio del Carro (Robban A Kosàr, Húsvét Vasárnap)

Ha a tipikus húsvétod úgy akarod ünnepelni, hogy megraksz egy többszáz éves szekeret tüzijátékkal, áthúzod a városon és meggyújtod egy galamb alakú rakétával, amit egy templomból lősz ki, akkor otthon fogod magad érezni Firenzében. Nem tréfa, ez így történik. Vedd irányba a Piazza del Duomora-t és légy szemtanuja ennek az őrültségnek.

Cím: Piazza del Duomo, Firenze, Italy

Kerület:Duomo

Musica dei Popoli (Octóber)

Ez a concert szezon 1979 óta fogadja a nép- és világzene sztárjait. A kínálat az egész bolygót képviseli, Spanyolországtól Pakisztánig és Perúig. Az előadások általában €10-15-ba kerülnek és az esemény a FLOG előadóteremben zajlik.

Honlap: http://www.flog.it/mus_pope.htm

Cím: Via Michele Mercati, 24b, 50139 Firenze, Italy

Kerület:Leopold - Rifredi

Tempo Reale Fesztivál (Június)

A hátizsákozás lényege az, hogy áttörjünk a korlátokon, ugye? Akkor ugorj fejest ebbe a Tempo Regale központ által létrehozott kisérleti zenei programmba. Számits arra, hogy kihívásokkal teli, formabontó dolgokban lesz részed! A jegyek előadásonként 5-€10-ba kerülnek.

Cím: Various venues

Nextech (Szeptember)

Ha a sok történelem egy kicsit fáraszt, foglalj helyet a digitalis művészet és zene e három napos ünnepére. Az előadások a Stazione Leopoldában vannak, közel a Cascine Parkhoz. A San Lorenzoi szállások erre jó kiinduló pontok.

Honlap: http://www.nextechfestival.com/

Cím: Viale Fratelli Rosselli, 5, 50144 Firenze, Italy

Da Vinattieri

Ez az abszurd modorosság nélküli étkezőhely a lampredotto (fűszeres pacal szendvics csili szósszal, vagy anélkül, toszkánai kenyérbe tekerve) miatt híres. Ez finom utcai étel €5 alatt kapható. (Más szendvicset is találsz, ha a pacalra nincs gusztusod.)

Honlap: http://www.davinattieri.it/

Cím: Via Santa Margherita 4r, 50100 Florence, Italy

Kerület:Santa Croce

I’Pizzacchiere

Nem kell túlkombinálni a dolgot! Ha egy olcsó, ízletes, laktató ételt keresel Olaszországban, hagyd magad mögött a szállást és egyél pizzát. Ez a hely a Pont Vecchio mellett tiszta nyereség és egy klasszikus margherita csak €6.50.

Honlap: http://www.pizzacchiere.com/

Cím: Via San Miniato, 2/1, Firenze FI, Italy

Kerület:San Niccolò

Il Frittino

Fish and chips (rántott hal és sültburgonya), de nem ahogy te eddig ismerted. Ez a komoly friggitoria egy remek hely, ahol jól lakhatsz óriási tál frito mistoval, vagyis különféle rántott tengeri étellel. A burgonyát kisütés előtt frissen szeletelik.

Honlap: https://www.facebook.com/frittino

Cím: Piazza Lorenzo Ghiberti 43/r, Florence, Italy

Kerület:Santa Croce

Telefon: +39 055 050 1843

Kitsch Deux

Technikailag, az aperitivo egy büfé-szerű könnyű uzsonna amit egy vacsora elötti innivalóval fogyaszthatsz, de néha ez egy teljes étkezést jelent. A Kitsch ennek egy példája. A koraesti órákban menj oda (20 óra elött), rendelj egy italt és láss hozzá. Az egész kevesebbe kerül, mint €10. A étel nem csúcs minőségű, de az árak egy hátizsákos zsebének nagyon megfelelőek.

Honlap: http://www.kitschfirenze.com/

Cím: Via S.Gallo 22, Florence, Italy

Kerület:Leon d'Oro

Da Nerbone

Bár vacsorára már zárva van, ez a kis Mercato Centrale-i étkezde laktató friss tésztát, salátákat és remek paninit szolgál, gyalázatosan alacsony áron: fejenként €4-€7-ért.

Cím: Piazza del Mercato Centrale, 12-red, 50123 Firenze, Italy

Kerület:Központi Market

Archea Sörfőzde

Az Archea nem igazán olcsó, de ha mesteri sörre vágysz, ide kell jönnöd. Találsz itt söröket olasz mikrosörfőzdékből és nemzetközi söröket és a vegyes vendégsereg azt jelenti, hogy a hátizsákosok is jól érzik itt magukat.

Honlap: https://www.facebook.com/archea.brwry

Cím: Via dei Serragli, 44, 50124 Firenze, Italy

Kerület:San Frediano

Telefon: 347 711 0239

Le Volpi e L'Uva

Ha Oltrarnoban szállsz meg, közel leszel ehhez a kis enotecahoz. Jó választékot találsz kimért olasz borokból, melyek főleg kis, független pincészetek termékei.

Honlap: http://www.levolpieluva.com/

Cím: Le Volpi e l'Uva Piazza dei Rossi, 1, 50125 Firenze, Italy

Kerület:Pitti

Tenax

Ha komolyan akarsz szórakozni, a Tenax bőven megfelel. Ez Firenze legnagyobb techno és házi zenei helye, ahol nemzetközi lemezlovasok szórakoztatják a helyi közönséget.

Honlap: http://www.tenax.org/

Cím: Via Pratese, 46, Florence 50145

Kerület:Pistoiese

OFF Bár

Nyáron ez a szabadtéri bár és szórakozóhely Giardini Fortezze de Bassoban a tóparton nyílik meg. Szusszanjegy ital mellett, tömd meg a hasad a büfénél és egy nyugodt légkörben élvezd az élő zenét.

Honlap: http://www.offbar.it/

Cím: Viale Filippo Strozzi, 20, 50129 Firenze, Italy

Kerület:Fortezza da Basso

Volume

Művészi és nyugodt, a Volume tipikus példája a menő bároknak amik Oltrano hajdani műhelyeiben bukkannak fel. Élvezd az élő zenét egy pohár borral, koktéllel és egy harapás ennivalóval, aztán fedezd fel a többi jó helyet a Piazza di Santo Spirito környékén.

Honlap: http://www.volume.fi.it/

Cím: Piazza Santo Spirito, 5/R, Firenze, Italy

Kerület:Santo Spirito

Telefon: 055 2381 460

Mercato Centrale

Ez a csúcs! Mindenki ide jön, az idős helybeliektől kezdve a hátizsákosokig akik itt töltik meg piknik kosaraikat. Mercato Centrale tele van legjobbakkal, amit Toszkána csak kínálhat, még néhány jó kis étteremre is bukkanhatsz. Megtalálsz mindent, ami szem-szájnak ingere.

Cím: Piazza del Mercato Centrale dell'Ariento, Via dell'Ariento, 50123 Firenze, Italy

Kerület:Központi Market

L’Arte dei Ciompi

Ez az elbűvölő boltocska specializálódott a kézzel készített papír és irószerekre, beleértve a képeslapokat, ceruzákat és bájos kis bőrkötésű füzeteket. Tökéletesen megfelelnek annak az utazási naplónak, amit már rég el szerettél volna kezdeni…

Honlap: https://www.facebook.com/ARTE.DEI.CIOMPI.FIRENZE

Cím: Via Dè Cerretani, 18, 50123 Firenze, Italy

Kerület:Duomo

Telefon: 339 891 0460

Mercato delle Pulci

Tölts egy nyugodt délutánt a gyönyörű Piazza dei Ciompiban lévő Mercato delle Pulciban, a bódékban a sok régiség és csecsebecse közöttböngészve. Egész nap nyitva van, hétfőtől szombatig, és a hónap utolsó vasárnapján egy terjedelmes mega-piac lesz belőle.

Cím: Piazza dei Ciompi, 50122 Firenze, Italy

Kerület:Santa Croce

Időzítsd Okosan A Múzeumi Látogatásaidat

Firenze a múzeumok városa és a hónap első vasárnapján mind belépés ingyenes. Ébredj korán és indulj el időben, mert biztos, hogy sok lesz a látogató.

Kedveld Meg A Pacalt

A lampredotto mindenütt megtalálható, teljesen firenzei és nagyon, nagyon olcsó. Ha nem megy el az étvágyad arra az ötletre, hogy marha gyomrot eszel, (gyerünk! a hátizsákosok kalandravágyók!) akkor tényleg olcsón tudsz megebédelni.

Ingyen Étel!

Keresd a fesztiválokat, ahol ingyen ételt tálalnak a tömegnek. A Festa di San Lorenzo, amit augusztusban rendeznek, ingyen lasagnát és görög dinnyét kínál a Piazza San Lorenzón. Ezen kívül, a Mercato Centraleban sok árus ad ingyenesen kostolót. (De ezt nem illik ám túlzásba vinni!)

Repülőterek

Firenzének van egy nemzetözi repülőtere, így ha repülővel érkezel külföldről, az Amerigo Vespuccin (úgy is hívják, hogy Aeroporto di Firenze-Peretola) fogsz leszállni. Hogy a város központi ifjúsági szállóiba juss, szállj fel a Vola in Bus-ra, ami a Santa Maria Novella pályaudvar felé megy. Napközben félóránként jár, este óránként. Hajnal egyig vannak járatok. Egy jegy ára €6, az út 20-30 percet tart. Vagy ugorj be egy taxiba, amelynek nappali egységára €20, este pedig €23-ba kerül.

Vasút

A Santa Maria Novella pályaudvar (Firenze SMN) a fő vasúti csomópont, pontosan a város közepén. Gyorsvonatok indulnak Bologna, Pisa és Róma felé, egyben a helyi autóbuszjáratok központja is. Ha egy nemzetközi vonattal érkezel, elképzelhető, hogy a Campo di Mertén szállsz le, az SMN-től egy kicsit keletre.  A két pályaudvar közt van vasúti és buszos összeköttetés, de vonattal általában jobb utazni, mivel Firenzében könnyen keletkezik közlekedési dugó.

Busz

A nemzetközi Eurolines buszai és a városközti SITA járatok rögtön a Sant Maria Novella pályaudvar mellé érkeznek.

Közlekedés

A helyi ATAF buszokon 90 percig érvényes jegyekkel lehet közlekedni, melyekkel az érvényesítéstől számított másfél órán belüli korlátlan átszállással bármilyen távolságra utazhatsz. Egyszerre több jegyet is lehet venni, ami négy 90-perces utazást biztosít. Olcsóbb, ha előre megveszed a jegyeket; Szinte mindenhol kaphatók. Keresd az ATAF cimkéket újságárusoknál, bárokban és nagyobb állomások ablakán. Ne felejtsd el érvényesíteni a jegyedet, amikor felszállsz.

Tartsd észben, hogy Firenze utcái gyakoriak a torlódások napközben, így a tapasztalt hátizsákosok inkább sétálnak, ahova csak tudnak. A városközpont egyszerre kicsi és festői. Gyalogos közlekedés általában a legkellemesebb és leggyorsabb.

Nyelvek: Olasz. A legtöbb túrisztikai helyen valószínűleg angolul is értenek.

Valuta: Euró

Feszültség: 220V. Sok modernebb konektor már a vékony, három ágas földelt dugót is befogadja, de a szokásos két ágas dugó ezekbe is beleillik.

Időzóna: Közép-európai idő (UTC+1)

Hívókódok: +39 Olaszország, 55 Firenze

Posta: 

Via Pellicceria 3 (Piazza della Repubblica), Firenze

Kórház: 

Hospital S. Maria Nuova

Piazza S. Maria Nuova 1, Firenze +055 27581

Policlinico di Careggi

Viale Morgagni 85, Firenze +055 4277111

Turista információ: 

Főiroda:

APT Firenze, Provincia di Firenze, Via Cavour 1r, Firenze +055 290832

Repülőtéri iroda:

Terminal 1, Aeroporto "A. Vespucci", Firenze +055 315874

Tipikus nyitvatartás:  A kisebb üzletek és azok, amellyek a turista központoktól távolabb vannak általába bezárnak ebédre. Így reggel 9:30-tól 13:00-ig, utána 15:00-tól 19:00-ig van nyitvatartás. A bárok akár hajnal 3:00-ig is nyitva tartanak.

Segélyhívó számok: 

  • Rendőrség: 113
  • Tűzoltóság: 115
  • Orvosi sürgős esetek: 118