Student housing - Hostels - Coworking in Bécs (Ausztria)

Students, international students, interns, backpackers, roomates and digital nomads can book cheap dorms and safe private rooms in downtown Bécs, close to boarding schools, high schools, colleges, halls of residence and universities, close to buses or train stations, airports or major attractions in Bécs.

Tájékozodási pontok

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Wien Stadthalle Hostel View All Images

Az A & O Wien mindössze 900 méterre vagy egy metróállomástól a Westbahnhof vasútállomástól. A történelmi városközpont, számos látnivalóval könnyen megközelíthető a kiváló összeköttetések miatt. A központi elhelyezkedésű A & O ideális azok számára, akik autóval vagy vonattal közlekednek.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Hostel Vienna Downtown Sissi View All Images

Based in center of Vienna´s second district it is only a few minutes walk to get to Old Town. Once you are there, pick from a multitude of cultural and touristic attractions including the Vienna State Opera. Belvedere Palace and St. Stephen´s Cathedral.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Hostel Vienna Downtown Franz View All Images

The MEININGER Hotel Wien Downtown Franz is in Vienna's second district of Leopoldstadt between Augarten and the Danube canal. The Karmeliter market with its many delicacies and Vienna's Old Town are just around the corner. Thanks to excellent local transport connections, the city's sites can all be reached quickly.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - MEININGER Hostel Vienna Central Station View All Images

Our hostel is located right at the Central Station and is just a few kilometres from the center of Vienna. It takes you just 5 minutes using public transport to get to Old Town and it is there you can truly absorb the culture of the city- an assortment of museams and tourist landmarks are based here.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - A&O Wien Hauptbahnhof Hostel View All Images

Az A & O Wien Hauptbahnhof mindössze 100 méterre található az új központi állomástól, ahol a művelet egyes részei 2012 nyara óta futnak és 2015-ben teljesen működőképesek lesznek. Ezzel a tökéletes csatlakozással a történelmi városközpont számos látnivalóval gyalogosan megközelíthető néhány perc alatt. A szálló és a szálloda központi elhelyezkedése ideális azok számára, akik autóval vagy vonattal érkeznek.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Wombat’s CITY Hostels Vienna – Naschmarkt View All Images

No matter what you want to see in Vienna, it is all just moments away from Wombats City Hostel Vienna at the Naschmarkt. The center can be reached within minutes by foot or the nearby U4 (at underground station Kettenbrueckengasse) provides a short connection between Schoenbrunn palace and the city center. It is ideal for anyone who wants to explore Vienna by day or night.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Palace Hostel View All Images

Being set in the midst of a 12ha green park area overlooking the city of Vienna there is plenty of opportunity to enjoy and explore nature by foot or bike. In addition there are also a few typical Viennese restraunts, the Ottakringer open-air pool, observatory, look-out, and various sightseeing venues in close proximity of the hostel, all easily accessible by car, bike, foot, or public transport.

Hostel Hostelek és Ifjúsági Szállások - Hostel Hütteldorf View All Images

Hostelünk a "Schönbrunn" híres palota és a "Tiergarten Schönbrunn" metróállomás közelében található, ahonnan könnyedén eljuthat a városközpontba.

Landlords and property managers
Regisztrálja most a szállóját a vadonatúj Extranetünkön

Üdvözlünk Bécsben!

Mit látsz, amikor kitekintesz a szobád ablakán? Nagy az esély, hogy egy palotát! Valóban, mintha minden bécsi utcasarkon lenne egy. Bécs valaha Európa kulturális központja volt a Habsburgok alatt. Mint Ausztria fővárosa, sok épitészeti kincssel dicsekedhet, melyeket az utóbbi századok számtalan újdonsággal tetéztek meg, mint az art nouveau klasszikusa és az elegáns kávéházak. A hátizsákos túrázók értékelik a könnyen járható belvárost, a legújabb kisérleti művészeti alkotásokkal és az elektronikus zenével, és – természetesen – a sok olcsó szállóval. Még ha nincs is egy ifjúsági szálló minden utcasarkon, attól még nagy a választék. Válassz egyet, ahonnan felfedezheted a hires Innere Stadt-ot (a belvárost) a hatalmas Szent István székesegyházzal, vagy egyet a Duna és a Duna Csatorna közt fekvő elegáns Leopoldvárosban. Európa mai napig egyik legelevenebb városa, Bécs egyszerre ünnepli a kulturális múltját és fogadja be az élvonalbeli jelent. Itt hatékony kulturális keverékre talál minden kiváncsi szállóvendég!

Fedezd Fel A Város Ligeteit

Bécsben semmit se csinálnak félig. A ligetei olyan díszesek és kellemesek mint amit csak kívánni lehet. Lépj ki a szállóból és fedezz fel közüllük néhányat. Látogasd meg a Volksgartent ha rózsákra vágysz, a Stadtparkot ha emlékműkre vagy kiváncsi, és a Burggartent ha lenyűgöző art nouveau üvegházat szeretnél látni.

Látogasd Meg A Halottakat

A bécsi sírok majdnemolyan pompásak mint a kastélyok. Obeliszkek, szobrok és mauzóleumok díszítik a Central és Szent Marx temetőket, ahol a város híres zeneszerzői- és költőinek sírhelyét is megtalálod.

Fedezz Fel Élvonalbeli Művészetet!

Bécs legtöbb múzeuma gyorsabban űríti ki a bankszámládat, mint ahogy kitudnád mondani: ,,kunsthistoriches’’. Tehát, mint hátizsákos turista, jobban teszed, ha a MUSA-t, az elegáns modern művészeti galériát látogatod meg, mert az teljesen ingyenes. Tekintsd meg a többi múzeum weboldalát hogy megtudd, melyik napon olcsóbbak a belépőjegyek.

Cím: Felderstraße 6-8, 1010 Vienna

Hofburg Kastély

Több, mint egy egyszerű vár, a Hofburg Kastély egy csodálatos épületeggyüttes ahol a császári lakások, múseumok, egy könyvtár, egy koncertterem és még egy fedett lovarda is található.

Cím: Michaelerkuppel, 1010 Vienna

Kunsthistoriches Múzeum

A múzeum a Hofburg hatalmas területén fekszik, otthont adva a császári műgyülyteménynek; itt található a világon a legtöbb Bruegel festmény. Minden sarokaban egy mestermű vár a látogatókra!

Cím: Maria-Theresien-Platz, 1010 Vienna

Schönbrunn Palota

Nincs messze a várostól és valószinű nagy less a tömeg, de a Habsburgok nyári rezidenciája oly különleges, hogy lehetetlen kihagyni.

Cím: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Vienna

Szent István Székesegyház

Ha már bejelentkeztél a szállásodon, erre vess irányt hogy jól el tudj igazodni. Bécs jól ismert székesegyháza pontosan a város közepén található. A második világháború alatt tönkrement, de rövid hét év alatt újraépítették. Ettől még csodálatosabb lett Európa egyik leg figyelemre méltóbb imaháza.

Cím: Stephansplatz 3, 1010 Vienna

KunstHaus Wien

Ha a császári Ausztria gasdagsága kezd egy kicsit túl soknak tűnni, tekintsd inkább meg a Friedensreich Hundertwasser idiosynkratikus galériájának hullámzó vonalait és merész színeit. Ez a modernebb művészeti megnyilvánulások kedvelőinek gyülekezőhelye. Számithatsz arra, hogy itt találkozol hátizsákos turista társaiddal.

Cím: Untere Weißgerberstraße 13, 1030 Vienna

Innere Stadt (I. Kerület)

Úgy is ismert, mint a Híres Negyed. Nagyságok bővelkednek a város történelmi központjában, ahol a sétautcák székesegyházak, operaházak és – természetesen! – paloták között vezetik a turistákat. Akár az egész turistaútadat eltöltheted ebben az egyetlen kerületben!

Döbling (XIX. Kerület)

Szökj meg a város központból észak nyugatra, a szőlőskertes Döblingi dombok felé, ahol az idillikus falusi utcákon a heuringek, a borozók sorakoznak. Válaszd a csendesebb Nussdorfot inkáb mint a turistával teli Grinzinget. Ez egy varázslatos lehetőség, hogy a kollégiumi életet egy időre magad mögött hagyd.

Landstrasse (III. Kerület)

Bécs III. kerülete gazdagságát tekintve versenyezni próbál a szomszédos Innere Stadttal, hiszen hasonlóan tele van imponáns épületekkel. Itt találod a Belvedere és a Schwarzenberg kasélyokat, valamint a békés Stadtparkot. Innen nyugatra, Favoritenben vannak jó, olcsó szállások.

Császári Bál (Újévkor)

Bécsben, a keringő városában, több száz bált tartanak évente. Gyüjtsd a pénzedet, öltsd magadra a smokingodat vagy a báliruhádat és ünnepeld Szilveszter éjszakáját a legklasszabb módon!

Cím: Hofburg Palace, Michaelerkuppel, 1010 Vienna

Cinema Under the Stars (Mozi A Csillagos Ég Alatt, júniusban)

Ezt az ingyen film fesztivált júniusban, a Karlsplatzon tartják a szabab ég alatt. Osztrák és hollywoodi filmeket vetítenek egy különleges helyszínen, a drámai Szent Károly Templom elött.

Cím: Karlsplatz, Vienna

Bécsi Városi Maraton (Márciusban)

Nem mindenki álma egy 26 mérföldes futás, de Bécs a világ egyik legszebb helye, ahol épp ezt lehet tenni. Valószinű ezért is ennyire népszerű ez a verseny. Még ha nem is veszel részt a versenyen, a hangulat fantasztikus!

Cím: Heldenplatz, 1010 Wien, Austria

Life Ball (Május)

A városban tartott Life Ball teljesen más módon hivalkodó és – valljuk be! – egy kicsit jobban kíméli a hátizsákos túrázók pénztárcáját. Ez a hires emberekkel teli AIDS jótékonysági rendezvény májusban arra törekszik, hogy áttörjön minden tabún, miközben a résztvevők komolyan bevetik magukat a bulizásba. Biztos legyél benne, hogy jó színes legyen az öltözéked!

Cím: Wien Rathaus, Friedrich-Schmidt-Platz 1, 1010 Vienna

Bécsi Karácsonyi Vásár (December)

A hideg idő ellenére, Karácsony a legjobb időszak arra, hogy egy bécsi szállóba ellátogass. Fahéj és forralt bor illat tölti meg a várost, amíg az alkalmat ünneplő piacokat állitanak fel a tereken. Ezeket a Schönbrunn és Belvedere Kastélyoknál, a Karlsplatzban, a Spittelbergben és sok más helyen megtalálhatod.

Bécsi Fesztivál (Május - Június)

Egy kulturában ennyire gazdag városban csak elvárható, hogy a tánc, dráma és zene évenkénti fesztiválja káprázatos extravaganza legyen. Májustól júniusig tart és a megnyitó esemény egy ingyenes szabadtéri concert a Schönbrunn Kastélyban.

Cím: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Vienna

Bécsi Jazz Fesztivál

Bécsben nem csak Strausst és Mozartot kedvelik! Júniusban két héten keresztül a város a jazz ütemét veri; a műfaj legnagyob sztárjai lépnek szinpadra a város leg-látványosabb helyszínein.

Donauinselfest

Ezt az ingyenes szabadtéri fesztivált a Duna menti szigeten rendezik, ahova három millió látogató jön el minden júniusban – és nem ok nélkül! Van ott zene mindenkinek, és a légkör kifejezetten szikrázik. Foglald le jóval előre a helyedet, mert a szállók ilyenkor hamar megtellnek.

Cím: Donauinsel, Austria

Naschmarkt Piac

A népszerű Naschmarkt 120 piaci bódéja több, mint egy mérföldre nyúlik a Wien folyó mentén. Ezen a népszerű piacon a világ minden tájáról találsz ételeket. Olyan nagy a választék, az alkudozók és a injenc hátizsákos utazók is egyaránt megtalálják, amit keresnek.

Cím: Naschmarkt 1060 Vienna, Austria

Kerület:Wieden

Café Eiles

Egy Bécsi látogatás nem lehet igazi anélkül, hogy egyik legendás kávéházát meg ne látogasd. A Café Central óriási és tele van túristákkal; a Café Sacherben a legfinomabb a sachertorte, de a Café Eiles az egyik legjobb hely egy késői reggelire.

Cím: Josefstädter Straße 2, 1080 Vienna

Kerület:Josefstadt

Pickwicks

Körülbelül annyira osztrák mint a kis zöld manók és a Guinness – vagyis, nem nagyon! – de ez az ír söröző hihetetlenül olcsó ételt és sört kínál a nemzetközi, hátizsákosok iránt barátságos tömegnek. A valódi bája a könyvtári légkör, sok kölcsönözhető könyvvel: olvashatsz, amíg sörözöl!

Honlap: http://www.pickwicks.at/

Cím: Marc-Aurel-Strasse 10-12, 1010 Vienna

Telefon: 01 5330182

Tunnel

A diákok nagyon kedvelik ezt az éttermet, hiszen meg lehet itt ebédelni €6 alatt – egy osztrák-ázsiai fúziót ajánlanak – et nincs is messze az orvosi egyetemtől. Az étterem közelében található néhány olcsó szállás a Josefstadtban (Józsefváros). Az alagsorban lévő eladó teremben helyi muzsikusok koncertjeit élvezheted.

Kerület:Josefstadt

Telefon: 01 9904400

Der Wiener Deewan

Ez a hely minden elvárásnak eleget tesz: közel van az Alsergrundi et a Rossaui szállásokhoz, és ennél olcsobbat nem fogsz találni, hiszen az étlap minden választékáért annyit fizetsz, amennyit te akarsz. A pakisztán büfé ugyan nem ajánlja a legnagyobb választékot, de finom és laktató.

Honlap: http://deewan.at/

Cím: Liechtensteinstraße 10, 1090 Vienna

Kerület:Rossau

Telefon: 01 9251185

Fotók: http://deewan.at/

Grelle Forelle

Mégha mindenkit is szívesen várnak is, a Grelle Forelle korlátozott nyitvatartása, a fényképezés tilalma és a fura mód, ahogyan egyáltalán odatalálhatunk (kövesd a <>< hal jeleket), kizárólagosan exkluzív jelleget ad ennek a sokszínű etnikai underground zene klubnak.

Honlap: www.grelleforelle.com

Cím: Spittelauer Lände 12, 1090 Vienna

Fotók: https://www.facebook.com/GrelleForelle

Flex

Minden este más fajta zenét harsognak a Flex világritmust eresztő hangfalai, egymást váltják a nagynevű zenekarok. Nincs kétség: a világ minden részéről tódulnak be ajtaján a zeneszeretők!

Honlap: www.flex.at

Cím: Augartenbrücke 1, 1010 Vienna

Kerület:Leopoldstadt

A Loft

Mivel három különféle légkört (dobogó tánc zenét, kisebb koncerteket kínáló kávézót és egy kifinomult bár helyíséget) kínál, a város egyik legjobb helye fiatalok számára. Biztos lehetsz benne, hogy ott más hátizsákosokkal is összefutsz.

Honlap: http://www.theloft.at/

Cím: Lerchenfelder Gürtel 37, 1160 Vienna

Kerület:Josefstadt

Telefon: 01 9477619

Fluc

Ha a szállásbeli csoportod komoly esti szórakozásra vágyik, ez a kijelölt hely. A vastag beton falak mögött a Fluc tekintélyes látogató lemezlovasai feltekerhetik a hangerőt amilyen magasra csak akarják a hosszú éjszakába nyúló kemény buliknak zavartalan élvezéséhez. Ezt boldogan meg is teszik!

Honlap: www.fluc.at

Cím: Praterstern 5, 1020 Vienna

Kerület:Leopoldstadt

Zum Gschupftn Ferdl

Ez a bár elhozza a hagyományos borozókat a modern világba – vagy legalább is a nyolcvanas évekbe! Itt retro zene keveredik minőségi borokkal. Ez a bécsi hagyományos ivásnak egy frissítő változata.

Cím: Windmühlgasse 20, 1060 Vienna

Kerület:Mariahilf

Telefon: 01 966 30 66

Meinl am Graben

Két emelet telis-tele bécsi finomságokkal. Ha a szállásodon van konyha és kedved van próbálni valami osztrák tálat, vagy ha egy megennivaló emléket szeretnél venni, ide menj el. Sokmindent meg is kostolhatsz a kávézóban.

Honlap: http://www.meinlamgraben.at/Home

Cím: Graben 19, 1010 Vienna

Telefon: 01 5323334

Időutazás Antik Piac - Ekazent Hietzing

Lépj ki a szállásról és merülj el ebben a kincsleletben tele ritka műalkotásokkal, ahol mindent megvehetsz, régi képeslapoktól kezdve régi reklámplakátokig. A piac minden vasárnap nyitva van és felváltva hol a Ringstrassen Galerien, hol az Ekazent Hietzing helszíneken található.

Honlap: www.zeitrei.se

Cím: Hietzinger Hauptstraße 22, 1130 Vienna

Kerület:Hietzing

Időutazás Antik Piac - Ringstrassen Galerien

Lépj ki a szállásról és merülj el ebben a kincsleletben tele ritka műalkotásokkal, ahol mindent megvehetsz, régi képeslapoktól kezdve régi reklámplakátokig. A piac minden vasárnap nyitva van és felváltva hol a Ringstrassen Galerien, hol az Ekazent Hietzing helszíneken található.

Honlap: www.zeitrei.se

Cím: Kärntner Ring 3-7, 1010 Vienna

Lomography Embassy Shop

Tudtad-e hogy a lomógráfia – egy az egyszerű fénképezésen alapuló mozgalom, ami egy olcsó orosz fényképezőgépre épült – Ausztriában született? Szerelkezz fel rengeteg készlettel és kellékekkel a mozgalom e legfontosabb boltjában, és válogass osztrák művészek és tervezők műveiből.

Honlap: http://www.lomographyembassyvienna.com/

Cím: Kettenbrückengasse 20, 1040 Vienna

Telefon: 01 890 93 60

Vegyél Egy Vienna Card-ot

A kártyával az utazás ingyenes az összes tömegközlekedési ezközön és kedvező áron lehet látogatni a legtöbb galériát, múzeumot és épületet; alapvetően szükségletes mindenkinek aki sok mindent szeretne látni kevés idő alatt. 48 òrára €18.90 az ára, vagy 72 órára €21.90.

Honlap: www.wien.info

Jól Tervezd Meg A Látogatást

Bécsnek a díszes városháza, a Rathaus, ingyen idegenvezetést ajánl minden hétfő, szerda és péntek délután egy órakor. Így legjobb meglátogatni a város egyik leg-szemet-gyönyörködtetőbb épületét!

Talpra Fel!

Sorba kell értük állni, de a Bécsi Állami Operaház állóhelyi jegyei aznap akár €3-ért is kaphatók. Igen, elfárad majd a lábad, viszont már mindenki elött kezdheted az állva ünneplést.

Repülőterek

A Bécsi Nemzetközi Repülőtér hatékonyan köti össze a vàrost Austria többi részéhez és számos Európai várossal. A közvetlen vasútvonal a Wien-Mitte közonti pályaudvarra 16 perc alatt eljuttat a városközponti szállásokig. Ezen kívül van rendszeres busz járat is, amellyet a Vienna AirportLines és a Eurolines üzemeltet.

Vasút

Két fő nemzetközi pályaudvar van Bécsben: a Westbanhof-ról Europa északi és nyugati részére, valamint Ausztria többi része felé indulnak vonatok, a Südbanhof-ról pedig Olaszországot, dél Austriát és Kelet-Európát lehet elérni.

Busz

Bécsre folyamatosan érkeznek és onnan indulnak buszok, csatlakoztatva a várost egész Ausztriával és Európa többi részével. A túrázók, akik busszal ékeznek, a Vienna International Busterminalra, vagyis a VIB-re (Bécsi nemzetközi állomás) érkeznek, csupán 10 percre a városközponttól. A VIB az Erdberg metró állomás (U3-as vonal) mellett található.

Közlekedés

Bécs kiterjedt és hatékony közlekedési rendszerrel büszkélkedhet, hiszen van villamos, busz és metró. Jegyet (ára €2.20 és érvényes egy irányba bármelyik járműre) bármelyik földalatti állomáson lehet váltani, valamint doháhnyboltban vagy a járműveken is (az utóbbin 10 centtel drágább). A jegyet érvényesíteni kell az állomásokban található jegykezelő ezközzel, ezek megtalálhatók a buszon vagy a villamoson is.

Nyelvek: német, de sokan angolul is beszélnek.

Valuta: euró

Feszültség: 220V

Időzóna: CET (UTC+1)

Hívókódok: +43 Ausztria, 1 Bécs

Posta: Fleischmarkt 19, +43 810 010100

Korház: Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien, Währinger Gürtel 18-20, 1090 Bécs +43 1 404000

Turista információ: Albertinaplatz/Maysedergasse, 1010 Bécs, +43 1 24555

Tipikus nyitvatartás: reggel 9-től este 7-ig

Segélyhívó számok: tűz 122, rendőrség 133, mentőszolgálat 144